Novi markacisti 15.05.

Tecajci_i_drugi_1NOVI  MARKACISTI  U  PK  SPLIT
Vodeći računa o boljem i brojnijem radu na održavanju planinarskih putova u našem klubu, na danas završeni tečaj markacista upućene su tri naše vrijedne kolegice.

Komisija za planinarske putove Hrvatskog planinarskog saveza 15. i 16. svibnja ogranizirala je tečaj za markaciste sa  područja od dubrovačke do šibenske županije. Tečaj je održan na prelijepom domu na Vrdovu, čiji su održavatelji i domaćini planinari planinarskog društva «Sv. Jakov « iz Bitelića. Prije samog tečaja održan je i sastanak pročelnika markacističkih sekcija i predsjednika  društava sa članovima Komisije za planinarske putove HPS-a, a raspravljalo se je o aktualnoj problematici, održavanja putova, otvaranja novih, suradnji društava sa Komisijom, povezanosti Komisije sa čelništvom HPS-a, dani su neki konstruktivni prijedlozi i aktualizirali su se neki važni markacistički problemi. Sastanku je prisustvovala i naša pročelnica Markacističke sekcije Gordana Burica. Po nevremenu i kiši stigli smo na Vrdovo i priključili se sudionicima kojih je uz 23 tečajca bilo oko 50. Nakon održanog teoretskog dijela, u večernjim satima održan je i test-ispit, a naše djevojke na njemu su postigle zavidan rezultat.U nedjeljnim jutarnjim satima održao se je praktični dio tečaja, koji je nažalost zbog jakog vjetra i hladnoće održan u zatvorenom prostoru. Poslije podijeljenih diploma i iskaznica nastupili su trenuci opuštenosti i međusobnog druženja novih markacista. Naša ekipa sprijateljila se je s članovima planinarskog društva «Zolj» iz Vrlike kojima smo obećali dolazak na skoro otvaranje njihove planinarske kuće. Vraćajući se u poslijepodnevnim satima u Split, imale smo sreće što kiša nije padala pa smo se počastile  branjem rascvale majčine dušice, bazge i vrijeska.
Čestitamo novim markacisticama: Ankici Duvančić, Ljiljani Tenžera i Dariji Radić i nadamo se da će već na slijedećoj markacističkoj akciji 13. lipnja (a i ubuduće, naravno) opravdati ukazano povjerenje i ojačati naše redove u čišćenju i markiranju. Slike s tečaja pogledajte u galeriji slika.

Gordana Burica