Penjanje u Puli 17.03.2012

P1013363

Na prvom ovogodišnjem boulder natjecanju za mlađe uzraste u Puli 17.03.2012.u organizaciji SPK On-sight, potegle su puta i naše najmlađe klupske nade Martina Puljak i Šimun Vrsalović, gdje im se sutradan na natjecanju seniora trebao pridružiti klupski as Luka Trumbić s privremenom adresom u Zagrebu. Iako je s nama trebao ići I mlada boulderaška snaga Tomislav Bobelj, ipak se u zadnji tren pokolebao odlučivši još toga stisnut na stini prije nego se otisne u najtecateljske vode.

Martini i Šimunu ovo je bilo i prvo službeno natjecanje u boulder kategoriji, gdje su oboje pokazali da rad našeg trenera Ante Baučića daje rezuktate. Naša vodeća mlada uzdanica Martina Puljak u kategoriji mlađih kadetkinja je opet pokazala izvrstan nastup popevši svih 5 smjerova “gotovo” iz prvog pokušaja. “Gotovo” se odnosi na neiskustvo, budući je na prvom problemu Martina izgubila bodove zaboravivši da prilikom namještanja za ulaz u smjer, svako odvajanje noge od poda se boduje kao “pokušaj”. Martina je tako osvojila 3.mjesto iza Jani Zoraj (Spk Pulfer) i Vanne Piccini (Spk Marulians)

Šimun se, u kategoriji cicibani,  našao u sličnoj situaciji te  isto tako na prvom smjeru izgubio bodove ne znajući da to što mu je sudac pokazao gdje su ulaz, zona, i top ne znači da ne može hvatati i ostala hvatišta, tako je prvi smjer popeo iz drugog pokušaja, drugi i treći iz prvog, četvrti iz drugog, te zadnji najteži iz prvog. No, to ipak nije bilo dovoljno za medalju i imamo ponovljeno 4. mjesto iz Zagreba. Unatoč pokojoj suzici naših natjecatelja, u fenomenalnoj međusobnoj prijateljskoj atmosferi svih natjecatelja, ipak su se vratili vedra lica puni dojmova, a nadasve novih iskustava. Moramo priznati, da u razgovoru s ostalim trenerima i roditeljima, naši mališi nisu bili jedini početnici koji nisu sve odmah “shvatili” kad su pravila u pitanju.

Naš senior Luka Trumbić, nakon ozljede se polako vraća u formu, tako da je nakon ne baš najboljeg nastupa u Zagrebu, ovaj put došao do finala i na kraju osvojio 5. mjesto. Ali duga je godina.

Uglavnom, sutradan nakon natjecanja iz Pule našli su se odmah na Marjanu, okušati snage pod jakim naletima juga na Charlijevu klubu i Trpimuru. “What doesn’t kill you, makes you stronger”

Slike sa natjecanja pogledajte u galeriji slika!

Napisala: Irena