DANI HRVATSKIH PLANINARA 27. – 29.04.

mljetPlaninarski klub “Split” vas vodi na Mljet za “DANE HRVATSKIH PLANINARA”u organizaciji Hrvatskog planinarskog saveza i planinarskog društva”Mljet”, Goveđari u Babino Polje, otok Mljet. Od 27 travnja do 29 travnja i dodatkom do utorka 1.svibnja 2012.

Otok Mljet obiluje brojnim označenim planinarskim stazama s prekrasnim vidicima, špiljama(Odisejeva, Ostaševica, Movrica), dvije “Blatne”s bočatnom vodom i dvije “Slatine”s morskom vodom, dva morska jezera i otočić sa samostanom Sv.Marije na Velikom jezeru. Osim toga na Mljetu možete posjetiti Rimsku palaču, terme i dvije bazilike u Polačama, etno selo Goveđari, Blato, Prožuru sa Prožurskim portom, Maranoviće, Korita, Saplunaru…i još puno toga. Blaga klima dopušta u to doba i kupanje u moru i jezerima.

petak 27.04.u 24:00 polazak autobusa sa Sukoišanske prema Stonu(Prapratno odakle trajekt polazi za Sobru..

07:30 sati dolazak u Sobru gdje je cjelokupni prihvat planinara sa trajekta u Sobri.smještaj u apartmanima u Sobri i odlazak na planinarenje,, šetnje, obilazak Odisejeve  špilja-Babino Polje.

15:00 -Zajednički planinarski ručak

18:00-Svečanost otvaranja “Dana hrvatskih planinara 2012”

19:00-Planinarski ples uz živu glazbu.

Sve informacije za ovaj događaj obratite se na mob:0989346115 vodič i organizatoir odlaska: Lile Tenžera ili na klupskuim sastancima šc.Gripe četvrtkom od 19 sat.

Pridružite nam se i uživat ćete u ljepotama otoka Mljeta i druženju sa planinarima iz cjele Hrvatske.

PLANINARSKI KLUB “SPLIT”