Naši s medaljama sa speeda

sany2577Natjecanje u disciplini speed koje se boduje za Prvenstvo Hrvatske u izuzetno dobroj atmosferi održano je u organizaciji SPK CAF u školskoj dvorani Visoka. Iako je odaziv natjecatelja iz drugih gradova bio slab, u Splitu se okupilo preko 60 natjecatelja koji su u dvorani Visoka proveli ugodno natjecateljsko jutro.

Speed kao disciplina, možda nije najpopularnija među hrvatskim penjačima, međutim za gledatelje je najzanimljivija, te je velika vjerojatnost da penjanje, baš preko te discipline uđe na Olimpijske igre.
Natjecanje, koje je počelo u ne baš ranim satima, održalo se u vrlo opuštenoj, prijateljskoj atmosferi. Najbrži uspon imao je Karlo Jakić (SPK Caf), koji je pobjedio u svojoj kategoriji, juniora, ali i kasnije na seniorskom natjecanju. Njemu je za smjer sa IFSC hvatištima trebalo 5:53 sekunde.

Natjecatelji PK Splita, njih troje bili su vrlo uspješni, tako je Šimun Vrsalović osvojio srebrnu medalju u kategoriji cicibani, Martina Puljak brončanu medalju u kategoriji mlađi kadeti, a Luka Trumbić brončanu medalju u senirskoj kategoriji.

Čestitamo našim natjecateljima.

Slike pogledajte u galeriji.