Uspješno završena još jedna planinarska škola

IMG 4319Jesenska Opća planinarska škola PK Splita u godini 2012. privedena je kraju i polaznicima su nakon uspješno završene škole i položenog ispita podijeljene diplome 19. prosinca 2012. Povodom uspješnog završetka još jedne naše planinarske škole, uz dodjelu diploma u klupskom prostoru na Pujankama organiziran je i prigodni domjenak.

Zbog velikih vrućina, planinarska škola počela je u listopadu, a ne u rujnu kako je planirano, pa je zbog toga i kraj škole bio kasnije nego inače. No svejedno planinarski školarci su imali priliku kroz još jednu našu školu steći nova znanja o povijesti planinarenja, pripremi za planinarenje, kretanju i boravku u planini, prehrani, opremi, spašavanju, meteorologiji i raznim posebnim vještinama.

Planinarska škola nije samo učenje nego i druženje, i upoznavanje novih predjela oko Splita i dalje od Splita. Stoga nam je posebno zadovoljstvo što smo imali čast upoznati novu generaciju planinara, za koje se nadamo da će još ostati uz Klub i uživati s nama u čarima planinarstva.

Nova planinarska škola kreće u veljači 2013. godine pa je ovo dobra prigoda da pozovemo sve ljude željne opuštanja u prirodi, učenja novih znanja i vještina i upoznavanja planina da nam se pridruže u sljedećoj školi. Čestitke novim „diplomiranim planinarima“ i sretna vam svima nova planinarska godina!

Livia
Galerije sa slikama: Dodjela diploma i Domjenak