Dubrava – Kozik ili Dubrava – Omis 24.3.2013

Planinarski klub Split poziva vas na izlet 24. 3. 2013. na kojem nam je ishodisna točka Dubrava, a onda mozete izabrati izmedju dvije rute, koja vas vise zanima:

1) Dubrava – Kozik (Sv. Jure)
2) Dubrava – Gata – Gospa snjezna – Omis

Okupljanje je u nedjelju, 24.3. u 8:00 na Sukoisanskoj. Voznja autobusom do sela Dubrava na Mosoru. Slijedi plan, po grupama.

grupa Dubrava-Kozik
Planinarenje do vrha Kozik. Ako vrijeme bude savrseno, onda je uspon preko Studenca, spustanje preko Teple pole. Uspon traje oko 2,5 – 3 h. Uspon je strm i na nekim mjestima se treba rukama prihvatiti za kamenje. Ako bude sklisko, onda ce i uspon i silazak biti preko Teple pole. Tijekom uspona će grupa napraviti više pauza, ovisno o potrebama planinara. Na vrhu ćemo kraj kapelice Sv. Jure ostati 20-30 min, ovisno o vremenskim prilikama. Povratak traje oko 2 h. Vodici grupe A:
Livia Puljak, kao i Dusanka Grgic i Milano Salvatore koji ce se brinuti za planinarsku skolu koja s nama ide na ovaj izlet.

grupa Dubrava – Gata – Gospa snjezna – Omis
Grupu organizira Ankica Duvancic, procelnica Komisije za zastitu planinske prirode. Radi se o simbolicnom izletu vezanom za vodu, povodom Svjetskog dana zastite voda. To ce biti lagana tura, s oko 4 h laganog hodanja nizbrdo. Usput će se upoznavati ljekovito bilje – bit će prilike i za branje šparoga. Po spustanju u Omis slijedi ugodna setnja u Cetinu.

Sudionici izleta trebaju imati planinarsku opremu, obavezno gojzerice, jaknu, zastitu od kise i sunca, 2-3 litre vode, hrana iz ruksaka.

Prijave:
Ankica Duvancic: 098-168-3137
Livia Puljak: 099-688-0260
Sluzbeni broj PK Splita (Jaksa): 098-361-698
Kao i na sastancima PK Splita cetvrtkom u 18:30, Pujanke 16