Glava u oblacima (Wellness Wellebit)

IMG_2035Bocko je 2-3. studenoga 2013. poveo članove PK Splita na čudnovati izlet, u koji je uplanirao dvije planinarske ture na Tulovim gredama i Bojincu, noćenje u hotelu i namakanje u hotelskoj wellness zoni. Za ovu magičnu kombinaciju prijavile su se 22 duše i sastale se u subotu ujutro u 8 h na Sukoišanskoj.

Svi su redom bili oduševljeni činjenicom da se na izlet kreće u 8, a ne u 7, 6 ili 5 ujutro. Nakon dva sata vožnje primakli smo se Velebitu i bez imalo oduševljenja promatrali oblake koji su nasjeli na planinu. Bilo nam je odmah jasno da nećemo vidjeti puno od Tulovih greda, ali bar da se noge razgibaju. U Jasenicama nas čekaju Sabina, Željko i Rafael, planinarski prijatelji iz Jajca te se zajedno upućujemo put Tulovih greda, koje su bile posve zamotane u oblak pa smo vidjeli jedino markiranu stazu kojom smo se kretali. Tješili smo se mislima na oblake pare koji nas čekaju u wellness zoni hotela u Starigradu. U oblacima smo uspjeli ipak vidjeti položaje i bunkere hrvatske vojske u vrijeme Domovinskog rata, a dio ekipe popeo se stijenama na sam vrh Tulovih greda.

Nakon ručka smo se smjestili u hotelu Alan i krenuli s namakanjem, od bazena s hidromasažom preko raznih vrsta sauna do aromaterapije. Brzo je prošlo 4 sata „terapije“. Kako i priliči pravim konzervativnim Splićanima, jedino je naša grupa u wellnessu bila odjevena u kostime.

IMG_2044Nedjeljno jutro dočekuje nas opet tamnim oblacima. Pogledi prema Bojincu ne obećavaju ništa bolje od bijele atmosfere koju smo doživjeli dan ranije na Tulovim gredama. Svejedno se 13 hrabrih kojima ne smeta planinarenje u oblaku upućuje prema Bojinu kuku. Ostavljamo aute na parkiralištu Vaganac i krećemo se markiranom stazom prema Bojincu. Svako malo ugledamo obrise kamenih kukova kroz oblak, ali Bojin kuk nikako ugledati.

Nakon manje od dva sata hodanja dolazimo do Jaginog kuka, fotografiramo se i vraćamo natrag. U Starigradu kupimo ekipu koja se u međuvremenu ponovo namakala u wellness zoni ili šetala po Starigradu i idemo na kavicu u Dinka. Jednoglasni je zaključak da je ovo bio genijalan izlet i da bi Bocko wellness Wellebit trebao održavati kao tradicionalni izlet PK Splita.

Galerija slika
Liv. P.