Završena jesenska škola PK Splita

IMG_2258U prosincu je održana završna vježba jesenske planinarske škole na Promini, a nakon toga i ispiti i dodjela diploma. PK Split sad već tradicionalno održava planinarske škole u proljeće i jesen. Planinarska škola traje dva mjeseca, a svakog tjedna polaznici škole imaju predavanja radnim danom i izlete vikendom.

U planinarskoj školi stječu se nova znanja o planinama i planinarenju. Cilj je opće planinarske škole omogućiti sigurno planinarenje. Osim toga, planinarska škola daje temelj za daljnja planinarska školovanja, ako planinari kasnije žele ići na tečajeve Hrvatskog planinarskog saveza kao što su penjačka, speleološka, alpinistička škola, tečaj za markaciste i tečajevi za vodiče u okviru Vodičke službe Hrvatskog planinarskog saveza.

IMG_2240Zbog privatnih i poslovnih obveza, od 15-ak planinara koji su upisali jesensku školu, na koncu ih je diplomiralo 5, a ostali su se najavili da će nastaviti planinarsko školovanje u proljetnoj planinarskoj školi. Suzani, Viljemki, Loreti, Lindi i Marku želimo mnogo lijepih novih avantura u planinama!

GALERIJA

Liv. P.