Velebit: Panos i Šugarska Duliba 11.5.2014

Planinarski klub Split vas poziva 11. 5. 2014. na izlet Velebit: Panos i Šugarska Duliba (fotografiranje Velebitske Degenije)
Izlet se organizira osobnim automobilima uz mogućnost angažmana još jednog kombija, ukoliko za to bude izražen odgovarajući interes članova Kluba.
Iz toga razloga potrebno je da se članovi koji će ići na izlet što prije prijave i uplate akontaciju (100 kn) tajniku na sastanku Kluba četvrtkom. Isto tako, članovi koji imaju auto i voljni su ga staviti na raspolaganje i voziti, također to trebaju reći prilikom prijave za izlet.
Plan izleta:
Krenulo bi se iz Splita u subotu 11. 5. 2014. rano ujutro, najkasnije u 6.00 sati. Vozilo bi se pravcem prema Gospiću, a zatim kod Rizvanuše šumskim makadamom do Jelove Ruje ili eventualno do Panosa gdje bi se ostavili auti.
Od Jelove Ruje (Panosa) do Šugarske Dulibe bi se hodalo nezahtjevnom planinarskom stazom cca 2 sata. Tu bi se zadržali oko 2 sata uz slikanje Velebitske Degenije, odmor ili šetnju po okolici a zatim vratili do Panosa, gdje bi razgledali napušteni vojni objekat i vidilicu.
Na povratku ako bude vremena eventualno bi popeli Visočicu i brali medvjeđi luk (Allium ursinum L.) na usputnoj lokaciji.
Obuća, odjeća i ostala oprema trebaju biti odgovarajući za kretanje u planini. Potrebno je ponijeti hranu za taj dan i dovoljno tekućine.

Vodič: Salvatore Milano

Prijave isključivo na sastanku uz uplatu akontacije, a informacije i na telefon vodiča (Salvatore Milano) 098 934 8815.